Suomen ACC ilmoittaa surukseen, että kiristyneen koronatilanteen johdosta ei voida kokoontua yhteen tammikuussa 21.-23.1.2022 Hanasaareen Suomen ACC:n IX koulutustapahtuman ja konferenssin merkeissä, mutta etäyhteyksin se onneksi voidaan tehdä. Lämpimästi tervetuloa mukaan kukin omalta kotisohvaltaan! Seurakunnissa kokoontuville ryhmille on tarjolla lauantaiksi myös ryhmähinta 375 €. Erityisesti psykologian professori Mark A. Yarhousen koulutus Sukupuolen vieraudesta on herättänyt kiinnostusta seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön näkökulmasta. Tiedustelut ACC:n sähköpostilla acc(at)accfinland.org.

Ilmoittautuminen 21.1.2022 asti  https://www.accfinland.org/kauppa/tuote-osasto/tapahtumat/

Esite https://www.accfinland.org/wp-content/uploads/2021/07/Suomen-ACC-konfkoultapahtuma-1_2022.pdf

Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n vuosikokous pidettiin lauantaina 2.10.2021 klo 14 etäyhteyksin, Google Meetin, välityksellä. Hallituksen varsinaisina jäseninä vuoden 2022 alusta jatkavat Suvi Leppäpuisto, Mervi Salminen, Aila Lyytikäinen, Satu Veijonen ja Pekka Saukkola. Lisäksi aiempi varajäsen Anne Trög siirtyi varsinaiseksi jäseneksi.
Varajäseninä jatkavat Petra Mäki ja Tiina Välimäki. Uusina varajäseninä aloittavat lisäksi Marja-Liisa Kuosa ja Marita Valkama. Yhdistyksemme toiminnassa varajäsenet osallistuvat hallituksen toimintaan jatkuvasti vastaavalla tavalla kuin varsinaiset jäsenet, erot liittyvät lähinnä joihinkin päätöksentekotilanteisiin. Tervetuloa mukaan Marja-Liisa ja Marita!!!

Suomen ACC: n järjestämät ammatillista osaamista vahvistavat webinaarit jatkuvat keväällä 2022. Webinaarit ovat loistava mahdollisuus sielunhoitoterapeuttien täydennyskoulutukseksi varsinkin korona-aikana. Tarkemmat tiedot ajankohdista, teemoista, asiantuntijoista ja ilmoittautumisesta saat tästä. Webinaarit toteutetaan Zoomilla, sinun ei tarvitse muuta kuin klikata sähköpostilla tulevaa linkkiä.

ENNAKKOTIETO KEVÄÄN 2022 WEBINAAREISTA

16.2.2022 ”Päästä minut peloista”; perheterapeutti Elli Meklin

23.3.2022 Arvot oman jaksamisen peilinä, self-care näkökulma auttamistyötä tekeville ; Kristiina Virkkilä ja Elina Pajunen

12.4.2022 klo 19-21 Treatment of early attachment trauma: Client presentations of insecurity and varied symptoms of anxiety (Varhaisen kiintymyssuhdetrauman käsittely kristillisessä terapiassa kun asiakas oirehtii turvattomuudella ja ahdistuksella) ; Nicoline Joubert

16.5.2022 Terve ja epäterve syyllisyys ja omatunto. Mikä voi johtaa huonosti toimivaan tai yliherkkään omatuntoon? Miten auttaa epäterveestä syyllisyydestä kärsiviä sekulaarissa terapiassa ja sielunhoitoterapiassa?; Hanna Kiviniemi

Suomen ACC:n akkreditoinnin kriteerit ja akkreditointihakemusten sisältö on nyt luettavissa suoraan Suomen ACC:n nettisivuilta kohdasta Akkreditointia ja tarkemmin sieltä osuudesta Akkreditoinnin hakeminen.

UUTTA! Täydennyskoulutus sielunhoitoterapeuttien työnohjaajille alkaa kuuden viikonlopun toteutuksena 18.2.2022. Koulutuksen esite ja viikko-ohjelma löytyy tästä. Koulutus on esillä myös sivustomme osiossa kohtaamiset ja koulutukset. Koulutus toteutetaan useiden kouluttajatahojen yhteistyönä.

Sivustomme kohtaamiset ja koulutukset -osiossa on uusia koulutuksia ja muitakin tuotteita, tutustu niihin klikkaamalla tästä. Mm. aluetoiminta on käynnistynyt koronatauon jälkeen ainakin Jyväskylässä. LIsäksi Tarja Vilppolalta on ilmestynyt uusi kirja Salaisuudessa yllätettynä – kirja yhteyden voimasta.

Hei rakkaat kollegat! Asiakastiedostojen salassapito on tärkeä asia työmme etiikassa. Pitkään yritin löytää ratkaisua kansioiden salaamiseen, mutta nyt olen löytänyt ratkaisun joka on tuonut ainakin minulle mielenrauhaa. Secret folder – sovellukseen voi siirtää salasanan taakse useita salassapidettäviä kansioita, ja avata niistä vain tarvittavat lock/unlock -valinnalla. Toki pitää muistaa lukita oma kansio lock-valinnalla työskentelyn jälkeen, kun on sinne on siirtänyt tietoa. Kun kansio on lukittu, siellä olevia tiedostoja ei voi avata eikä poistaa. Jos vahingossa poistat tiedoston kun kansiota ei ole lukittu, sen voi kyllä palauttaa roskakorista. Jos havaitset turvallisuudessa tai toiminnassa ongelmia, ilmoita minulle (netti(at)ssht.fi).

Terveisin Pekka, nettivastaava

Haluatko olla kouluttamassa sielunhoitoa seurakunnissa?

Uudistettu Lähimmäisen kohtaaminen – sielunhoidon peruskurssin materiaali on saanut Suomen ACC:n akkreditoinnin. Voit tutustua materiaaliin ja myös tilata sen tästä.

Olethan huomannut, että vuoden 2021 alusta joudut laskuttamaan arvonlisäveroa sielunhoitoterapeutin palveluista vasta kun yrityksesi liikevaihto ylittää 15000 euroa!

(lisätietoa: Taloustaito 1/2021, s1 ja s2)

Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n hallituksen järjestäytymiskokous on pidetty 13.1.2021. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Suvi Leppäpuisto. Uusi jäsenasioiden hoitajamme on Anne Trög. Varapuheenjohtajana jatkaa Mervi Salminen, sihteerinä Satu Veijonen, rahastonhoitajana Aila Lyytikäinen ja nettivastaavana Pekka Saukkola. Muut hallituksen jäsenet ovat Markku Lehmuskoski, Petra Mäki, Tiina Välimäki ja Heikki Rautio. Toukokuussa -21 Heikki valitettavasti joutui jäämään pois henkilökohtaisista syistä.

Joulukuun 2020 jäsenkirje jäi monilta mahdollisesti lukematta, koska sähköpostin liitteenä lähetetyn jäsenkirjeen lähettäjänä näytti olevan posti …todellisuudessa siis yhdistyksemme sähköpostiosoite posti(at)ssht.fi. Jäsenkirjeessä kerrottiin myös palvelusetelin mahdollisuuksista sielunhoitoterapeuteille. Selvityksen voit lukea TÄSTÄ. Toivomme jäseniltä kehittävää palautetta selvitykseen ja erityisesti tietoa siitä, jos joku jäsenemme toimii palvelusetelin palveluntuottajana.

.

Uutta sivuillamme!

Viikon eväs tulee jatkossa tarjoamaan viikottain vaihtuvan rukouksen tai mietteen. Evään sisällön tarjoaa puheenjohtajamme Suvi Leppäpuisto. Ensimmäinen viikon eväs (viikko 38/2020) on julkaistu 14.9.2020.

Seppo Jokinen in memoriam

Rakas yhdistyksemme kunniajäsen, sielunhoitoterapian uranuurtajamme, pastori, terapeutti ja kirjailija Seppo Jokinen siirtyi ajasta iäisyyteen 24.6.2020, hautajaiset pidetään 15.7.2020.

Sepolla on paikkansa jokaisen RE-sielunhoitoterapeutin sydämessä, varmasti myös kaikkien muidenkin koulutusten käyneiden sielunhoitoterapeuttien sydämissä. Lämpimät osanottomme Sepon läheisille meidän kaikkien puolesta!

Oheinen kuva on otettu Seposta ja Päivimaria Kuivamäestä tämän vuoden tammikuulta Suomen ACC:n konferenssista psykologisen tiedon ja kristillisen uskon vuorovaikutuksesta. Kuva kertoo Seposta niin paljon. Kiitos Seppo työstäsi ja rakkaudestasi!

Suomen sielunhoitoterapeutit ry

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pastori-terapeutti-ja-kirjailija-seppo-jokinen-on-kuollut/

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSESTA ASIAKASTAPAAMISIIN

Asiakastapaamisten jatkuminen ja yhteys terapeuttiin saattaa näinä aikoina olla asiakkaalle kullan kallis. Mikäli kuitenkin sovittujen tapaamisten peruminen tai asiakassuhteen toistaiseksi keskeyttäminen tulee eteen, on tärkeätä tehdä tästä aidosti yhteinen päätös. Toimitaan siis asiakkaan näkemyksen pohjalta kuitenkin siten, että terapeutilla itsellään on oikeus  myös olla hyväksymättä kasvokkain tapaamista. Asiakkaan mielipidettä on siis hyvä kysyä ensin, ja sitten tehdään päätös. Mikäli terapeutti ilmaisee mielipiteensä ensin, terapiasuhteeseen liittyvä auktoriteetti saattaa vaikuttaa asiakkaan mielipiteeseen.

Mikäli päädytään kasvokkain tapaamiseen, pidetään huolta riittävästä etäisyydestä, tarkasta hygieniasta ja kosketuksen välttämisestä. Yksi vaihtoehto on myös yhteinen kävely ulkoilmassa.

Etätapaaminen puhelun, Skypen tai vastaavan yhteyden kautta on turvallisuuden kannalta varmin vaihtoehto.