Haluatko olla kouluttamassa sielunhoitoa seurakunnissa? Jäsenten kampanjatarjous on voimassa 1.3.2021 asti – pidäthän siis kiirettä! Uudistettu Lähimmäisen kohtaaminen – sielunhoidon peruskurssin materiaali on saanut Suomen ACC:n akkreditoinnin. Voit tutustua materiaaliin ja myös tilata sen tästä.

Suomen ACC järjestää keväällä 2021 ammatillista osaamista vahvistavia webinaareja. Sielunhoitoterapeutit ovat tervetulleita kehittämään omaa osaamistaan. Tarkemmat tiedot ajankohdista, teemoista ja asiantuntijoista saat tästä.

Olethan huomannut, että vuoden 2021 alusta joudut laskuttamaan arvonlisäveroa sielunhoitoterapeutin palveluista vasta kun yrityksesi liikevaihto ylittää 15000 euroa!

(lisätietoa: Taloustaito 1/2021, s1 ja s2)

Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n hallituksen järjestäytymiskokous on pidetty 13.1.2021. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Suvi Leppäpuisto. Uusi jäsenasioiden hoitajamme on Anne Trög. Varapuheenjohtajana jatkaa Mervi Salminen, sihteerinä Satu Veijonen, rahastonhoitajana Aila Lyytikäinen ja nettivastaavana Pekka Saukkola. Muut hallituksen jäsenet ovat Markku Lehmuskoski, Petra Mäki, Tiina Välimäki ja Heikki Rautio.

.

Uutta sivuillamme!

Viikon eväs tulee jatkossa tarjoamaan viikottain vaihtuvan rukouksen tai mietteen. Evään sisällön tarjoaa puheenjohtajamme Suvi Leppäpuisto. Ensimmäinen viikon eväs (viikko 38/2020) on julkaistu 14.9.2020.

Seppo Jokinen in memoriam

Rakas yhdistyksemme kunniajäsen, sielunhoitoterapian uranuurtajamme, pastori, terapeutti ja kirjailija Seppo Jokinen siirtyi ajasta iäisyyteen 24.6.2020, hautajaiset pidetään 15.7.2020.

Sepolla on paikkansa jokaisen RE-sielunhoitoterapeutin sydämessä, varmasti myös kaikkien muidenkin koulutusten käyneiden sielunhoitoterapeuttien sydämissä. Lämpimät osanottomme Sepon läheisille meidän kaikkien puolesta!

Oheinen kuva on otettu Seposta ja Päivimaria Kuivamäestä tämän vuoden tammikuulta Suomen ACC:n konferenssista psykologisen tiedon ja kristillisen uskon vuorovaikutuksesta. Kuva kertoo Seposta niin paljon. Kiitos Seppo työstäsi ja rakkaudestasi!

Suomen sielunhoitoterapeutit ry

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pastori-terapeutti-ja-kirjailija-seppo-jokinen-on-kuollut/

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSESTA ASIAKASTAPAAMISIIN

Asiakastapaamisten jatkuminen ja yhteys terapeuttiin saattaa näinä aikoina olla asiakkaalle kullan kallis. Mikäli kuitenkin sovittujen tapaamisten peruminen tai asiakassuhteen toistaiseksi keskeyttäminen tulee eteen, on tärkeätä tehdä tästä aidosti yhteinen päätös. Toimitaan siis asiakkaan näkemyksen pohjalta kuitenkin siten, että terapeutilla itsellään on oikeus  myös olla hyväksymättä kasvokkain tapaamista. Asiakkaan mielipidettä on siis hyvä kysyä ensin, ja sitten tehdään päätös. Mikäli terapeutti ilmaisee mielipiteensä ensin, terapiasuhteeseen liittyvä auktoriteetti saattaa vaikuttaa asiakkaan mielipiteeseen.

Mikäli päädytään kasvokkain tapaamiseen, pidetään huolta riittävästä etäisyydestä, tarkasta hygieniasta ja kosketuksen välttämisestä. Yksi vaihtoehto on myös yhteinen kävely ulkoilmassa.

Etätapaaminen puhelun, Skypen tai vastaavan yhteyden kautta on turvallisuuden kannalta varmin vaihtoehto.