Aluetoiminta käynnistyy:

Lisätietoja tapaamisen sisällöstä ja ilmoittautumisesta saat tästä.

Vuosikokous pidetty, uusi hallitus valittu

Suomen sielunhoitoterapeutit ry:n vuoden 2022 vuosikokous pidettiin lauantaina 29.10.2022 alkaen klo 13 etäyhteyksin. Hallituksen jäseninä vuoden 2023 alusta jatkavat Anne Trög, Satu Veijonen, Aila Lyytikäinen sekä Tiina Välimäki. Uusina varsinaisina/varajäseninä aloittavat seuraavat henkilöt: Outi Peltoniemi, Jarkko Malinen, Maria Hietanen ja Annukka Suonpää. Hallituksen työnjaosta sopiminen ja jako varsinaisiin / varajäseniin tehdään järjestäytymiskokouksessa tammikuussa 2023.

Hallitustyöskentelystä jäävät pois Suvi Leppäpuisto, Mervi Salminen, Pekka Saukkola, Marja-Liisa Kuosa sekä Petra Valkonen. Marita Valkama jäi jo aiemmin pois hallituksesta maasta muuton vuoksi. Yhdistyksemme toiminnassa varajäsenet osallistuvat hallituksen toimintaan vastaavalla tavalla kuin varsinaiset jäsenet, erot liittyvät lähinnä joihinkin päätöksentekotilanteisiin. Tervetuloa mukaan uudet jäsenet!!! Kokous kiitti myös hallitustyöskentelyn jättäviä.

Eheytyshoidot valokeilassa

Suomen ACC on YLEn haastattelemana ottanut kantaa sen jäsenyhdistyksen väitettyihin eheytyshoitoihin. Eheytyshoidoista on tulossa eduskunnan käsittelyyn myös niiden kieltämistä vaativa kansalaisaloite. Suomen ACC:n kannanotto perustuu ACC:n eettisiin periaatteisiin ja ohjeisiin, joihin myös Suomen sielunhoitoterapeutit ry jäsenistöineen on sitoutunut. Voit lukea ACC:n kannanoton tästä.

Suomen ACC tarjoaa webinaareja ja muita palveluja myös muille kuin jäsenilleen. Tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet saat tästä.

Haluatko olla kouluttamassa sielunhoitoa seurakunnissa?

Uudistettu Lähimmäisen kohtaaminen – sielunhoidon peruskurssin materiaali on saanut Suomen ACC:n akkreditoinnin. Voit tutustua materiaaliin ja myös tilata sen tästä.

Sielunhoitoterapeutti … tarvitsetko työnohjaajaa? Koulutus sielunhoitoterapeuttien työnohjaajille on käynnistynyt ja koulutettavat tarvitsevat asiakkaita. Lisätietoja saat tästä.

Sielunhoitoterapeuttien opiskelun päättötöihin on nyt mahdollisuus tutustua julkaisuarkistossa joka löytyy päävalikon lopusta. Toistaiseksi päättötyöt ovat Perheniemen evankelisen opiston viimeisimmältä kurssilta.

Suomen ACC: n järjestämät ammatillista osaamista vahvistavat webinaarit keväältä 2022 ovat päättyneet. Webinaarit ovat loistava mahdollisuus sielunhoitoterapeuttien täydennyskoulutukseksi varsinkin korona-aikana. Tarkemmat tiedot syksyn webinaarien ajankohdista, teemoista, asiantuntijoista ja ilmoittautumisesta saat tästä. Webinaarit toteutetaan Zoomilla, sinun ei tarvitse muuta kuin klikata sähköpostilla tulevaa linkkiä.

Muistin verestämiseksi: KEVÄÄN 2022 WEBINAARIT olivat :

16.2.2022 ”Päästä minut peloista”; perheterapeutti Elli Meklin

23.3.2022 Arvot oman jaksamisen peilinä, self-care näkökulma auttamistyötä tekeville ; Kristiina Virkkilä ja Elina Pajunen

12.4.2022 klo 19-21 Treatment of early attachment trauma: Client presentations of insecurity and varied symptoms of anxiety (Varhaisen kiintymyssuhdetrauman käsittely kristillisessä terapiassa kun asiakas oirehtii turvattomuudella ja ahdistuksella) ; Nicoline Joubert

16.5.2022 Terve ja epäterve syyllisyys ja omatunto. Mikä voi johtaa huonosti toimivaan tai yliherkkään omatuntoon? Miten auttaa epäterveestä syyllisyydestä kärsiviä sekulaarissa terapiassa ja sielunhoitoterapiassa?; Hanna Kiviniemi

Suomen ACC:n akkreditoinnin kriteerit ja akkreditointihakemusten sisältö on nyt luettavissa suoraan Suomen ACC:n nettisivuilta kohdasta Akkreditointia ja tarkemmin sieltä osuudesta Akkreditoinnin hakeminen.

Sivustomme kohtaamiset ja koulutukset -osiossa on uusia koulutuksia ja muitakin tuotteita, tutustu niihin klikkaamalla tästä. Mm. aluetoiminta on käynnistynyt koronatauon jälkeen ainakin Jyväskylässä. LIsäksi Tarja Vilppolalta on ilmestynyt uusi kirja Salaisuudessa yllätettynä – kirja yhteyden voimasta.

Hei rakkaat kollegat! Asiakastiedostojen salassapito on tärkeä asia työmme etiikassa. Pitkään yritin löytää ratkaisua kansioiden salaamiseen, mutta nyt olen löytänyt ratkaisun joka on tuonut ainakin minulle mielenrauhaa. Secret folder – sovellukseen voi siirtää salasanan taakse useita salassapidettäviä kansioita, ja avata niistä vain tarvittavat lock/unlock -valinnalla. Toki pitää muistaa lukita oma kansio lock-valinnalla työskentelyn jälkeen, kun on sinne on siirtänyt tietoa. Kun kansio on lukittu, siellä olevia tiedostoja ei voi avata eikä poistaa. Jos vahingossa poistat tiedoston kun kansiota ei ole lukittu, sen voi kyllä palauttaa roskakorista. Jos havaitset turvallisuudessa tai toiminnassa ongelmia, ilmoita minulle (netti(at)ssht.fi).

Terveisin Pekka, nettivastaava

Olethan huomannut, että vuoden 2021 alusta joudut laskuttamaan arvonlisäveroa sielunhoitoterapeutin palveluista vasta kun yrityksesi liikevaihto ylittää 15000 euroa!

(lisätietoa: Taloustaito 1/2021, s1 ja s2)

.

Muutoksia sivuillamme!

Viikon eväs on muuttunut Kuukauden evääksi ja tullee myös syksyllä 2022 tarjoamaan viikottain vaihtuvan rukouksen tai mietteen. . Ensimmäinen viikon eväs (viikko 38/2020) on julkaistu 14.9.2020.

Seppo Jokinen in memoriam

Rakas yhdistyksemme kunniajäsen, sielunhoitoterapian uranuurtajamme, pastori, terapeutti ja kirjailija Seppo Jokinen siirtyi ajasta iäisyyteen 24.6.2020, hautajaiset pidetään 15.7.2020.

Sepolla on paikkansa jokaisen RE-sielunhoitoterapeutin sydämessä, varmasti myös kaikkien muidenkin koulutusten käyneiden sielunhoitoterapeuttien sydämissä. Lämpimät osanottomme Sepon läheisille meidän kaikkien puolesta!

Oheinen kuva on otettu Seposta ja Päivimaria Kuivamäestä tämän vuoden tammikuulta Suomen ACC:n konferenssista psykologisen tiedon ja kristillisen uskon vuorovaikutuksesta. Kuva kertoo Seposta niin paljon. Kiitos Seppo työstäsi ja rakkaudestasi!

Suomen sielunhoitoterapeutit ry

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/pastori-terapeutti-ja-kirjailija-seppo-jokinen-on-kuollut/

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSESTA ASIAKASTAPAAMISIIN

Asiakastapaamisten jatkuminen ja yhteys terapeuttiin saattaa näinä aikoina olla asiakkaalle kullan kallis. Mikäli kuitenkin sovittujen tapaamisten peruminen tai asiakassuhteen toistaiseksi keskeyttäminen tulee eteen, on tärkeätä tehdä tästä aidosti yhteinen päätös. Toimitaan siis asiakkaan näkemyksen pohjalta kuitenkin siten, että terapeutilla itsellään on oikeus  myös olla hyväksymättä kasvokkain tapaamista. Asiakkaan mielipidettä on siis hyvä kysyä ensin, ja sitten tehdään päätös. Mikäli terapeutti ilmaisee mielipiteensä ensin, terapiasuhteeseen liittyvä auktoriteetti saattaa vaikuttaa asiakkaan mielipiteeseen.

Mikäli päädytään kasvokkain tapaamiseen, pidetään huolta riittävästä etäisyydestä, tarkasta hygieniasta ja kosketuksen välttämisestä. Yksi vaihtoehto on myös yhteinen kävely ulkoilmassa.

Etätapaaminen puhelun, Skypen tai vastaavan yhteyden kautta on turvallisuuden kannalta varmin vaihtoehto.